rubrika OPREMA
Iskanje avtomobilskih platišč
Enostavno iskanje platišč:
Za enostavno iskanje zadošča, da izberete znamko vašega vozila ter iskano velikost platišča. V kolikor želite iskati bolj natančno, pa vam je na voljo tudi naprednejše iskanje.

Platišče za vozilo znamke

Premer / velikost (col)

Ali se želite iskati bolj natančno? Za naprednejše iskanje kliknite tukaj!


ali pa klikni za ogled
ZADNJIH 100
 Pomočnik pri izbiri platišč za osebno vozilo:

POTRDILO O SKLADNOSTI / HOMOLOGACIJA:
Kadar niste prepričani, katere pnevmatike in platišča so dovoljena za vaše vozilo, lahko podatek preverite na Potrdilu o skladnosti oz. homologaciji, ki je obvezen dokument tudi pri registraciji vašega vozila. Kliknite za ogled primera.

PREMER IN ŠIRINA PLATIŠČA:
Oznaka velikosti platišča je označena s premerom in širino,
pri čemer so uporabljene cole / inč (25,4mm):


KAJ POMENI OZNAKA ET:
Oznaka ET označuje razdaljo med simetralo platišča in naležno površino platišča. ET torej označuje, ali bo 'pnevmatika' gledala ven iz blatnika, ali pa se bo dotikala notranjih delov blatnika:

RAZMERJE 5x100 (razmak med vijaki):
Oznaka 5x100 pomeni, da je platišče pritrjeno s 5 vijaki, ki so razvrščeni na obodu 100 mm. Pri izbiri platišč je torej poleg števila vijakov za pritrditev pomembnen tudi obod vijakov, sicer se lahko zgodi, da vijaki 'ne sedejo' in platišča na vaše vozilo ni mogoče namestiti.:


Ne pozabite:
Skupaj s platišči je potrebno kupiti tudi ustreznevijake. Konusi vijakov so si sicer med seboj podobni, vendar ne povsem enaki.