www.Avto.net
Pomoč uporabnikom ter koristne informacije za obiskovalce:

080 28 77 
E-mail:
oglasi@avto.net


  POMOČ UPORABNIKOM:
 1. Kako oddate nov oglas?
  1.1. Splošno
  1.2. Kaj storiti, če se pri vnosu oglasa pojavi napaka?
  1.3. Ali imate težave z dodajanjem fotografij?
  1.4. Kakšna je cena objave oglasa?
  1.5. Kako lahko oddamo več oglasov?
  1.6. Zakaj vaš oglas ni objavljen?
  1.7. Kdaj je Vaš oglas objavljen?
  1.8. Zakaj imam v objavi več oglasov, če sem oddal samo 1 oglas?
  1.9. Zakaj ne najdem oglasa, čeprav je uspešno objavljen?
  1.10. Ali bo oglas objavljen tudi na drugih spletnih straneh?
  1.11. Zakaj moj oglas čaka na dodatno potrditev administratorja?
 2. Kako uredite ali izbrišete oglas?
  2.1. Splošno
  2.2. Ali ste pozabili geslo?
  2.3. Kako izbrišete oglas?
  2.4 Ali lahko obnovim izbrisan oglas?
 3. Kaj storiti v primeru zlorabe?
  3.1. Splošno
  3.2. Arhiv oglasa 4. KORISTNE INFORMACIJE:
  - Stroški pri nakupu vozila na področju EU

1.

KAKO ODDATE NOV OGLAS?
1.1. SPLOŠNO
Na gornjem menuju kliknete povezavo MOJI OGLASI in izberete podmenu ODDAJ NOV OGLAS. Na prikazani strani izberete ustrezno rubriko in odpre se Vam obrazec za oddajo oglasa v izbrani rubriki.
- Najprej vnesete osnovne podatke o vozilu in njegovi opremi.
- V nadaljnem koraku dodate še vaše kontaktne podatke. Ob kontaktnih podatkih je OBVEZNA navedba pravilnega / delujočega e-mail naslova, na katerega vam pošljemo obvestilo o potrditvi oglasa. S klikom na obvestilo v prejetem email-u bo objava oglasa avtomatično potrjena. Oglas je objavljen takoj po potrditvi.

Takoj po potrditvi oglasa vam Avto.net prikaže potrdilo o uspešnosti oddaje oglasa ter geslo, ki ga lahko uporabite kasneje za urejanje oglasa.

- V zadnjem (neobveznem) koraku - ki je na voljo po potrditvi objave oglasa, lahko oglasu dodate oglasu do 6 fotografij (priporočljivo!)
1.2. NAPAKA?
Najpogostejši vzrok za napako je napačen vnos podatkov. Morda ste v polje, kjer je pričakovan numeričen podatek, vpisali NENUMERIČNO vrednost. Predlagamo, da preverite vnosna polja.

1.3. ALI IMATE TEŽAVE Z DODAJANJEM FOTOGRAFIJ?
Nekateri uporabniki opažajo težave pri dodajanju fotografij. V nadaljevanju navajamo najpogostejše vzroke za takšne težave:
1.3.1. PREVELIKA FOTOGRAFIJA
Najpogostejši razlog za težave z dodajanjem je prevelika fotografija. Uporabnik si na fotoaparatu običajno nastavi, da bo posnel fotografije v visoki kvaliteti - v želji po kvalitetni objavi.
Takšna fotografija je sicer odlična, v kolikor je namenjena tiskanju na papir, za objavo na internetu pa povsem zadošča tudi nastavitev fotoaparata na 'slabšo' kvaliteto, oz. velikost 640 x 480 pix.
Poleg tega večja in kvalitetnejša fotografija zaseda tudi do 10x več prostora na disku, kot fotografija, primerna za objavo na internetu. Posledično je tudi čas prenosa oz. objave do 10x daljši.
Morda lahko pri obdelavi ali pomanjšavi fotografij pomaga tudi odličen program IRFANVIEW, katerega si lahko povsem BREZPLAČNO / FREEWARE posnamete tukaj: www.irfanview.com.
1.3.2. NEPRAVILNA DATOTEKA
Pogosto opazimo, da uporabniki poskušajo dodati fotografijo, vendar pri tem izberejo nepravilno datoteko, kot so npr. stisnjene datoteke (končnica .ZIP), besedilne datoteke (končnica .DOC), programi (končnica .EXE) in podobno. Bodite torej pozorni, da ste izbrali datoteko s končnico .JPG.
1.3.3. SLABA INTERNETNA POVEZAVA
V kolikor imate slabo (počasno) internetno povezavo, lahko prav tako pride do težav pri dodajanju fotografij. To težave pride lahko predvsem v kombinaciji PREVELIKE fotografije in PREPOČASNE internetne povezave. Prenos fotografije običajno - v normalnih pogojih, traja le nekaj sekund. Kljub temu pa spletna stran za dodajanje fotografij omogoča trajanje prenosa do 5 minut, kadar ima uporabnik slabšo povezavo, ali pa so fotografije večje velikosti. V kolikor tudi po 5 minutah fotografija ni objavljena, se prenos avtomatično prekine.
1.3.4. IPAD / IPHONE
Preko naprav IPAD in IPHONE fotografij ni mogoče dodajati k oglasom.
1.3.5. TEŽAVA Z BRSKALNIKOM
Nekateri uporabniki so zasledili težavo, kadar pri dodajanju fotografij uporabljajo starejše verzije brskalnika. Kadar naletite na težave z dodajanjem fotograafij, lahko poskusite tudi z drugim brskalnikom (Internet Explorer ali Mozilla Firefox ali Google Chrome ali Safari...)
1.3.6. ANTIVIRUSNI PROGRAM
Določeni uporabniki imajo težave zaradi neustrezne nastavitve antivirusnega programa. Predlagamo, da preverite nastavitve antivirusnega programa.

V kolikor vam predlagane rešitve niso pomagale, lahko vaše fotografije pošljete na naslov e-pošte oglasi@avto.net ter dopišete, k kateremu oglasu sodijo.
Fotografije bo brezplačno dodal naš administrator.

1.4. KAKŠNA JE CENA OBJAVE OGLASA?
Oglas za prodajo je objavljen BREZPLAČNO, objavljen pa bo do preklica oz. največ 30 dni Brezplačna objava za prodajo je na voljo za fizične osebe, v istočasni brezplačni objavi pa sta lahko največ dva oglasa. Vsak nadaljni oglas ali oglas pravne osebe se zaračuna po ceniku. Plačljiv oglas je mogoče objaviti s plačilom preko sistema MONETA.
Oglaševanje storitev (npr. najem...) fizičnim osebam ni dovoljeno, saj bi to lahko predstavljajo kršitev Zakona o preprečevanju dela na črno.

1.5. KAKO LAHKO ODDAMO VEČ OGLASOV?
V kolikor oglas oddajate kot fizična oseba, je mogoče več oglasov objaviti s plačilom preko sistema MONETA. V kolikor pa ste trgovec, ki opravlja registrirano dejavnost (d.o.o., s.p...), pa smo za Vas pripravili rubriko TRGOVCI.
Rubrika je namenjena predvsem trgovcem z vozili. Podrobnejši opis ponudbe je na voljo v rubriki TRGOVCI / REGISTRACIJA. V kolikor želite prejeti dodatne informacije, ali pa imate kakršnokoli vprašanje glede storitev, ki jih ponujamo trgovcem, lahko kontaktirate naš komercialni oddelek preko telefona 05 / 6713 700, ali pa nam vprašanje posredujete preko email naslova info@avto.net.
Trgovec, ki še ni registriran, na gornjem menuju izbere gumb TRGOVCI in podmenu REGISTRACIJA NOVEGA TRGOVCA. Edini pogoj za registracijo trgovca je registrirana dejavnost (s.p., d.o.o., ...), za registracijo in dodelitev uporabniškega gesla pa zadošča, da izpolnite priloženi formular.
Novim trgovcem nudimo PRVI MESEC testnega oglaševanja popolnoma BREZPLAČNO!

1.6. ZAKAJ VAŠ OGLAS NI OBJAVLJEN?
(oz. kako potrdim objavo oglasa?)
Takoj po oddaji oglasa preverimo verodostojnost kontaktnih podatkov tako, da na vaš e-mail naslov pošljemo kratko sporočilo. Da potrdite objavo oglasa, zadošča že, da kliknete na povezavo, ki se nahaja v prejetem sporočilu.

Kratek komentar:
Povezava, katero prejmete na vaš e-mail naslov, izgleda nekako takole (vzorec):
http://www.Avto.net/...potrditev.asp?id=...

Zgoraj napisane povezave si ni potrebno zapisati, niti zapomniti. Tu jo navajamo le v informacijo oz. kot vzorec, kako izgleda povezava, katero prejmete na vaš e-mail naslov.
S klikom na povezavo v e-mail sporočilu torej potrdite objavo oglasa. Takoj po kliku na obvestilo se vam na ekranu prikaže potrdilo o uspešni oddaji oglasa, istočasno pa na vaš e-mail naslov prejmete novo sporočilo z geslom, s katerim lahko kasneje urejate oglas.

Najpogostejši razlogi, da oglas NI OBJAVLJEN:
- niste kliknili na povezavo, prejeto na vaš e-mail naslov
- obvestila sploh niste prejeli

Najpogostejši razlogi, da obvestila o potrditvi NISTE PREJELI:
- pri navedbi kontaktnih podatkov ste navedli napačen e-mail naslov
- vaš poštni predal je prepoln in vam sporočila ni mogoče dostaviti
V kolikor vam sporočila ni mogoče dostaviti takoj, vam ga sistem avtomatično poskuša dostaviti ponovno, in sicer čez 1 minuto, čez 3 minute, čez 5 minut, potem pa vsakih 60 minut.

V kolikor napake ne uspete popraviti drugače, predlagamo, da kontaktirate našega administratorja na oglasi@avto.net s kratkim opisom težave. Ne pozabite dopisati osnovnih podatkov o spornem oglasu. Oglas bo v tem primeru potrdil naš administrator.

1.7. KDAJ JE VAŠ OGLAS OBJAVLJEN?
Oglas je avtomatično objavljen takoj po potrditvi kode, ki jo prejmete na email naslov.

1.8. ZAKAJ IMAM V OBJAVI VEČ OGLASOV, ČE SEM ODDAL SAMO 1 OGLAS?
Ko poskusite oddati oglas, prejmete opozorilo:"Pozor ! V objavi že imate 2 oglasa !".
Navedenih je tudi več vaših oglasov z opombo, da objave oglasa še niste potrdili.
Do takšne napake pride, kadar uporabnik večkrat poskuša neuspešno oddati oglas, vendar oglasa pred objavo ne potrdi.
V kolikor napake ne uspete popraviti drugače, predlagamo, da kontaktirate našega administratorja na oglasi@avto.net s kratkim opisom težave. Ne pozabite napisati osnovnih podatkov o spornem oglasu. Sporne oglase bo v tem primeru potrdil ali odstranil naš administrator.
Vsi nepotrjeni oglasi so avtomatično odstranjeni v roku 48 ur oddaji oglasa.

1.9. ZAKAJ NE NAJDEM OGLASA, ČEPRAV JE USPEŠNO OBJAVLJEN?
Ko iščete oglas, ga med zadetki ne najdete, čeprav je oglas uspešno objavljen.
Najpogosteje do takšne napake pride zaradi pomanjkljivosti pri vnosu podatkov. Ob uporabi kriterijev, ki ste jih uporabili za iskanje oglasa, oglasa ne najdete, saj določeni podatki niso vpisani.
Predlagamo, da oglas ustrezno uredite. Primerjajte kriterije iskanja oglasov ter podatke v vašem oglasu. Preverite, ali ste izpolnili vsa polja pravilno, ter, ali niste morda katero polje izpustili.
Tipični primeri napak:
- ni naveden tip motorja (bencin / diesel)
- ni navedena oblika (npr. karavan)
- ni navedena moč motorja...

1.10. ALI BO OGLAS OBJAVLJEN TUDI NA DRUGIH SPLETNIH STRANEH?
Vaš oglas, oddan preko spletne strani www.avto.net, bomo objavili izključno na spletnih straneh www.avto.net. Vsaka drugačna objava takšnega oglasa bi pomenila kršitev pravnega obvestila.

1.11. ZAKAJ MOJ OGLAS ČAKA NA DODATNO POTRDITEV ADMINISTRATORJA?
Vsakodnevno zabeležimo več poskusov oddaje oglasov neprimerne ali sporne vsebine. Zato naši administratorji posamezne oglase tudi podrobneje preverijo, ter po potrebi odpravijo nepravilnosti, ali objavo zavrnejo. Pri selekciji oglasov za preverjanje pa zagotovo pogosteje preverjamo naslednje oglase:
- oglase ki bi vsebinsko lahko kršili določila pravnega obvestila

- naključne oglase v naključnih rubrikah

Op.: za oddajo oglasov mora vaš brskalnik podpirati "cookie" (piškotke). Kliknite za več informacij...

2.

KAKO UREDITE VAŠ OGLAS?
2.1. SPLOŠNO
Vaš oglas lahko popravite kadarkoli. Za popravljanje oglasa na gornjem menuju kliknete gumb MOJ OGLAS in podmenu UREDI SVOJ OGLAS. Odprla se vam bo stran za oddajo/urejanje oglasa. Torej podobno, kot pri oddaji oglasa. Toda pozor, vi hočete oglas urediti, ne pa oddati. Zato na levem delu ekrana poiščite obrazec ALI ŽELITE VAŠ OGLAS UREDITI ali IZBRISATI, v katerega vnesite vaš e-mail naslov ter geslo (se še spominjate: prejeli ste ga ob oddaji oglasa !).  Kliknite gumb PRIJAVA V UREJANJE in urejanje je pred vami.

Opazili boste, da je obrazec za urejanje oglasa skoraj enak obrazcu za oddajo oglasa. Z eno samo razliko: obrazec je že izpolnjen s podatki o  vašem oglasu. Podatke (enako kot ob oddaji oglasa) uredite v treh korakih.

Spremembe so objavljene takoj.

2.2. ALI STE POZABILI GESLO?
Če želite urediti oglas, pa ste pozabili geslo, je postopek enak, kot je opisano zgoraj. Na strani, kjer od Vas zahtevamo, da vpišete svoj e-mail naslov in geslo, je pod temi podatki povezava:

"Ste pozabili geslo ? Kliknite tukaj !"

Kliknete torej na povezavo, vpišete svoj e-mail naslov, ki je vpisan v oglasu, ter kliknite na gumb POŠLJITE MI GESLO.
Geslo bo avtomatično takoj posredovano na Vaš email naslov.

2.3. KAKO IZBRIŠETE OGLAS?
Enako kot pri urejanju se vam na ekranu prikaže izpolnjen obrazec s podatki o vašem oglasu. Preverite, če je to resnično tisti oglas, ki ga želite izbrisati in  pod obrazcem, na dnu strani, kliknite gumb IZBRIŠI.
Oglas bo izbrisan takoj.

2.4. ALI LAHKO OBNOVIM IZBRISAN OGLAS?
Ko je oglas izbrisan, njegove vsebine ni več mogoče obnoviti na tak način, ki bi omogoča ponovno objavo že izbrisanega oglasa.

3.

KAJ STORITI V PRIMERU ZLORABE?
3.1. SPLOŠNO
Čeprav naši administratorji vsakodnevno poskušajo regulirati pravilnost objave ter povečati verodostojnost objav, pa napake niti zlorabe v objavah niso izključene. Ne glede na pravno obvestilo ter pogoje uporabe naših spletnih strani pa včasih do zlorab pride pri tudi pri pošiljanju komentarjev na objavljene ponudbe. Ob vsakem posredovanju oglasne vsebine ali komentarja je v izogib zlorabi ter v interesu identifikacije obiskovalca zabeležen tudi IP ter datum in ura oddaje oglasa, urejanja oglasa ali posredovanja komentarja.
Preko orodij na naslovu http://www.dnsstuff.com lahko hitro tudi sami preverite, ali je do zlorabe prišlo v Sloveniji ali iz tujine, obenem pa tudi, preko katerega internetnega omrežja (SIOL, AMIS, VOLJA, ....) je delovala oseba, ki je delovala zlonamerno. V kolikor gre pri zlorabi celo za poskus kaznivega dejanja, se lahko s pomočjo posredovanih podatkov obrnete na organe pregona, ki lahko hitro odkrijejo tudi hišni naslov in ime osebe, ki je storila določeno kaznivo dejanje.

3.2. ARHIV OGLASA
Arhiv oglasov ni na voljo, zato kopije oz. prepisa poteklega oglasa oz. oglasa, ki ni več v objavi, ne moremo posredovati.

 


KORISTNE INFORMACIJE:

Kakšni so stroški pri nakupu vozila na področju EU?


V tej točki smo Vam pripravili osnovne informacije ter povezave do uradnih virov, ki Vam bodo služile za pomoč pri nakupu vozila na področju EU:

 


Predstavljeni podatki so informativni ter neobvezujoči. Pred nakupom na področju EU priporočamo da vedno preverite aktualnost veljavnih predpisov, zakonskih določil in podzakonskih aktov.