www.Avto.net
Pomoč uporabnikom ter koristne informacije za obiskovalce:

080 28 77 
E-mail:
oglasi@avto.net


  POMOČ UPORABNIKOM:
 1. Kako oddate nov oglas?
  1.1. Splošno
  1.2. Kaj storiti, če se pri vnosu oglasa pojavi napaka?
  1.3. Ali imate težave z dodajanjem fotografij?
  1.4. Kakšna je cena objave oglasa?
  1.5. Kako lahko oddamo več oglasov?
  1.6. Kdaj je vaš oglas objavljen?
  1.7. Zakaj Vaš oglas še ni objavljen?
  1.8. Zakaj ne najdem oglasa, čeprav je uspešno objavljen?
  1.9. Ali bo oglas objavljen tudi na drugih spletnih straneh?
  1.10. Zakaj moj oglas čaka na dodatno potrditev administratorja?
 2. Kako uredite ali izbrišete oglas?
  2.1. Splošno
  2.2. Ali ste pozabili geslo?
  2.3. Kako izbrišete oglas?
  2.4 Ali lahko obnovim izbrisan oglas?
 3. Kaj storiti v primeru zlorabe?
  3.1. Splošno
  3.2. Arhiv oglasa

1.

KAKO ODDATE NOV OGLAS?

1.1. SPLOŠNO
Za oddajo oglasa morate biti registriran uporabnik MOJ.AVTO.NET. Registracijo opravite z klikom na povezavo MOJ.AVTO.NET, ki se nahaja v gornjem desnem kotu,
Po uspešni registraciji lahko oglas oddate na naslednji način:
- najprej se z vašimi dostopnimi podatki (email, geslo) prijavite v moj.avto.net

- po uspešni prijavi v MOJ.AVTO.NET kliknete na gumb ODDAJ NOV OGLAS, in sledite postopku


1.2. NAPAKA?
Postopek oddaje oglasa je že prilagojen izbrani rubriki, obrazec pa že sam sporoča, v kolikor pri oddaji oglasa naredite napako.
Čeprav zelo redko, pa vseeno pa lahko pride tudi do takšne napake, ki vam onemogoča oddajo oglasa.
Najpogostejši vzrok za napako je napačen vnos podatkov. Morda ste v polje, kjer je pričakovan numeričen podatek, vpisali NENUMERIČNO vrednost. Predlagamo, da preverite vnosna polja.

Kadarkoli pa se lahko obrnete po pomoč preko telefonske številke 080 28 77, in naši administratorji vam bodo z veseljem pomagali odpraviti napako.

1.3. ALI IMATE TEŽAVE Z DODAJANJEM FOTOGRAFIJ?
Nekateri uporabniki opažajo težave pri dodajanju fotografij. V nadaljevanju navajamo najpogostejše vzroke za takšne težave:
1.3.1. PREVELIKA FOTOGRAFIJA
Najpogostejši razlog za težave z dodajanjem je prevelika fotografija. Uporabnik si na fotoaparatu običajno nastavi, da bo posnel fotografije v visoki kvaliteti - v želji po kvalitetni objavi.
Takšna fotografija je sicer odlična, v kolikor je namenjena tiskanju na papir, za objavo na internetu pa povsem zadošča tudi nastavitev fotoaparata na 'slabšo' kvaliteto, oz. velikost 640 x 480 pix.
Poleg tega večja in kvalitetnejša fotografija zaseda tudi do 10x več prostora na disku, kot fotografija, primerna za objavo na internetu. Posledično je tudi čas prenosa oz. objave do 10x daljši.
1.3.2. NEPRAVILNA DATOTEKA
Pogosto opazimo, da uporabniki poskušajo dodati fotografijo, vendar pri tem izberejo nepravilno datoteko, kot so npr. stisnjene datoteke (končnica .ZIP), besedilne datoteke (končnica .DOC), programi (končnica .EXE) in podobno. Bodite torej pozorni, da ste izbrali datoteko s končnico .JPG.
1.3.3. SLABA INTERNETNA POVEZAVA
V kolikor imate slabo (počasno) internetno povezavo, lahko prav tako pride do težav pri dodajanju fotografij. To težave pride lahko predvsem v kombinaciji PREVELIKE fotografije in PREPOČASNE internetne povezave. Prenos fotografije običajno - v normalnih pogojih, traja le nekaj sekund. Kljub temu pa spletna stran za dodajanje fotografij omogoča trajanje prenosa do 5 minut, kadar ima uporabnik slabšo povezavo, ali pa so fotografije večje velikosti. V kolikor tudi po 5 minutah fotografija ni objavljena, se prenos avtomatično prekine.
1.3.4. TEŽAVA Z BRSKALNIKOM
Nekateri uporabniki so zasledili težavo, kadar pri dodajanju fotografij uporabljajo starejše verzije brskalnika. Kadar naletite na težave z dodajanjem fotografij, lahko poskusite tudi z drugim brskalnikom (Internet Explorer ali Mozilla Firefox ali Google Chrome ali Safari...)
1.3.6. ANTIVIRUSNI PROGRAM
Določeni uporabniki imajo težave zaradi neustrezne nastavitve antivirusnega programa. Predlagamo, da preverite nastavitve antivirusnega programa.

V kolikor vam predlagane rešitve niso pomagale, lahko vaše fotografije pošljete na naslov e-pošte oglasi@avto.net ter dopišete, k kateremu oglasu sodijo.
Fotografije bo brezplačno dodal naš administrator.


V kolikor vam predlagane rešitve niso pomagale, lahko vaše fotografije pošljete na naslov e-pošte oglasi@avto.net ter dopišete, k kateremu oglasu sodijo.
Fotografije bo brezplačno dodal naš administrator.

1.4. KAKŠNA JE CENA OBJAVE OGLASA?
Oglas za prodajo je objavljen BREZPLAČNO, objavljen pa bo do preklica oz. največ 30 dni Brezplačna objava za prodajo je na voljo za fizične osebe, v istočasni brezplačni objavi pa sta lahko največ dva oglasa v posamezni rubriki. Vsak nadaljni oglas ali oglas pravne osebe se zaračuna po ceniku. Plačljiv oglas je mogoče objaviti s plačilom preko sistema VALU.

1.5. KAKO LAHKO ODDAMO VEČ OGLASOV?
V kolikor oglas oddajate kot fizična oseba, je mogoče več oglasov objaviti s plačilom preko sistema VALU. V kolikor pa ste trgovec, ki opravlja registrirano dejavnost (d.o.o., s.p...), pa smo za Vas pripravili rubriko TRGOVCI.
Rubrika je namenjena predvsem trgovcem z vozili. Podrobnejši opis ponudbe je na voljo v rubriki MOJ.AVTO.NET, v kategoriji REGISTRACIJA. V kolikor želite prejeti dodatne informacije, ali pa imate kakršnokoli vprašanje glede storitev, ki jih ponujamo trgovcem, lahko kontaktirate naš komercialni oddelek preko telefona 05 / 6713 700, ali pa nam vprašanje posredujete preko email naslova info@avto.net.
Trgovec, ki še ni registriran, na gornjem menuju izbere gumb MOJ.AVTO.NET in podmenu REGISTRACIJA. Edini pogoj za registracijo trgovca je registrirana dejavnost (s.p., d.o.o., ...), za registracijo in dodelitev uporabniškega gesla pa zadošča, da izpolnite priloženi formular.

1.6. KDAJ JE VAŠ OGLAS OBJAVLJEN?
Oglas je avtomatično objavljen takoj, po kliku na gumb OBJAVI OGLAS, ki se nahaja pod obrazcem za urejanje oglasa.

1.7. ZAKAJ VAŠ OGLAS ŠE NI OBJAVLJEN?
Čeprav je
oglas objavljen takoj, se v interesu zmanjševanja zlorab določeni oglasi dodatno preverjajo. Več informacij je na voljo v točki 1.8 in 1.10.

1.8. ZAKAJ NE NAJDEM OGLASA, ČEPRAV JE USPEŠNO OBJAVLJEN?
Ko iščete oglas, ga med zadetki ne najdete, čeprav je oglas uspešno objavljen.
Najpogosteje do takšne napake pride zaradi pomanjkljivosti pri vnosu podatkov. Ob uporabi kriterijev, ki ste jih uporabili za iskanje oglasa, oglasa ne najdete, saj določeni podatki niso vpisani.
Predlagamo, da oglas ustrezno uredite. Primerjajte kriterije iskanja oglasov ter podatke v vašem oglasu. Preverite, ali ste izpolnili vsa polja pravilno, ter, ali niste morda katero polje izpustili.
Tipični primeri napak:
- ni naveden tip motorja (bencin / diesel)
- ni navedena oblika (npr. karavan)
- ni navedena moč motorja...

1.9. ALI BO OGLAS OBJAVLJEN TUDI NA DRUGIH SPLETNIH STRANEH?
Vaš oglas, oddan preko spletne strani www.avto.net, bomo objavili izključno na spletnih straneh www.avto.net. Vsaka drugačna objava takšnega oglasa bi pomenila kršitev pravnega obvestila.

1.10. ZAKAJ MOJ OGLAS ČAKA NA DODATNO POTRDITEV ADMINISTRATORJA?
Vsakodnevno zabeležimo več poskusov oddaje oglasov neprimerne ali sporne vsebine. Zato naši administratorji posamezne oglase tudi podrobneje preverijo, ter po potrebi odpravijo nepravilnosti, ali objavo zavrnejo. Pri selekciji oglasov za preverjanje pa zagotovo pogosteje preverjamo naslednje oglase:
- oglase ki bi vsebinsko lahko kršili določila pravnega obvestila

- naključne oglase v naključnih rubrikah

Op.: za oddajo oglasov mora vaš brskalnik podpirati "cookie" (piškotke). Kliknite za več informacij...

2.

KAKO UREDITE VAŠ OGLAS?
2.1. SPLOŠNO
Vaš oglas lahko popravite kadarkoli. Za popravljanje oglasa se na gornjem menuju prijavite v MOJ.AVTO.NET in poiščete svoj oglas. Ob oglasu klikete na gumb UREDI.

Opazili boste, da je obrazec za urejanje oglasa skoraj enak obrazcu za oddajo oglasa. Z eno samo razliko: obrazec je že izpolnjen s podatki o  vašem oglasu. Podatke potrdite s klikom na gumb OBJAVI OGLAS.

Spremembe so objavljene takoj.

2.2. ALI STE POZABILI GESLO?
Če želite urediti oglas, pa ste pozabili geslo, je postopek enak, kot je opisano zgoraj. Na strani MOJ.AVTO.NET, kjer od Vas zahtevamo, da vpišete svoj e-mail naslov in geslo, je pod temi podatki povezava:

" Kliknite tukaj. če ste pozabili geslo"

Kliknete torej na povezavo, vpišete svoj e-mail naslov, ki je vpisan v oglasu, ter kliknite na gumb POŠLJITE MI GESLO.
Na vaš naslov bo avtomatično posredovana varna povezava za kreiranje novega gesla.

2.3. KAKO IZBRIŠETE OGLAS?
Postopek je podoben kot pri urejanju. Za izbris oglasa se na gornjem menuju prijavite v MOJ.AVTO.NET in poiščete svoj oglas. Ob oglasu klikete na gumb ODSTRANI.
Oglas bo izbrisan takoj.

2.4. ALI LAHKO OBNOVIM IZBRISAN OGLAS?
Lahko. Odstranjen oglas se po izbrisu še 30 dni nahaja v vašem arhivu, kjer ga lahko s klikom na gumb VRNI V OBJAVO ponovno objavite.

3.

KAJ STORITI V PRIMERU ZLORABE?
3.1. SPLOŠNO
Čeprav naši administratorji vsakodnevno poskušajo regulirati pravilnost objave ter povečati verodostojnost objav, pa napake niti zlorabe v objavah niso izključene. Ne glede na pravno obvestilo ter pogoje uporabe naših spletnih strani pa včasih do zlorab pride pri tudi pri pošiljanju komentarjev na objavljene ponudbe. Ob vsakem posredovanju oglasne vsebine ali komentarja je v izogib zlorabi ter v interesu identifikacije obiskovalca zabeležen tudi IP ter datum in ura oddaje oglasa, urejanja oglasa ali posredovanja komentarja.
Preko orodij na naslovu http://www.dnsstuff.com lahko hitro tudi sami preverite, ali je do zlorabe prišlo v Sloveniji ali iz tujine, obenem pa tudi, preko katerega internetnega omrežja (SIOL, AMIS, VOLJA, ....) je delovala oseba, ki je delovala zlonamerno. V kolikor gre pri zlorabi celo za poskus kaznivega dejanja, se lahko s pomočjo posredovanih podatkov obrnete na organe pregona, ki lahko hitro odkrijejo tudi hišni naslov in ime osebe, ki je storila določeno kaznivo dejanje.

3.2. ARHIV OGLASA
Odstranjen oglas se po izbrisu še 30 dni nahaja v vašem arhivu.